reklama

K nedeľnej kávičke

Podčiarkne chuť skvelej kávy - bábovka.

Písmo: A- | A+

Na izbovú teplotu "predhrejte" tieto ingrediencie:

5 žĺtok

100 ml oleja

250g práškového cukru

1 PL strúhanej citrónovej kôry

50g mletých orechov

60g nalámanej horkej čokolády

2 PL rumu (alebo menej rumovej esencie)

300g polohrubej múky

1 vanilkový pudingový prášok (Dr.Oetker - 40g)

1 prášok do pečiva

200 ml vlažného mlieka

Sneh:

5 bielkov

1 vanilkový cukor

1 PL citrónovej šťavy

Žĺtky, cukor a olej vyšľahajte v mixéri a postupne pridávajte (už len miešajte) prísady (rum, čokoládu, orechy, citŕonovú kôru). Na striedačku dolievajte mlieko a múku zmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Nakoniec do tejto zmesi opatrne pridajte vyšľahaný sneh z bielkov, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. V klasickej bábovkovej forme sa táto zmes pečie 30 minút pri teplote 180 stupňov. Kontrolou špáradlom zistíte, či sa cesto nelepí a bábovka je hotová.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keďže používam teflónovú formu vymastenie tukom a vysypanie múkou v tomto prípade odpadá.

Andrea Vaňová

Andrea Vaňová

Bloger 
  • Počet článkov:  91
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prispieva na miriam.sk a symbolicky do rodinného rozpočtu Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSto vežičiekVytrvaťHobbyJaskyneSúkromnéÚvahyVýletíkyRodičovské

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu