K nedeľnej kávičke

Autor: Andrea Vaňová | 11.6.2010 o 16:56 | (upravené 11.6.2010 o 19:04) Karma článku: 3,23 | Prečítané:  438x

Podčiarkne chuť skvelej kávy - bábovka.

Na izbovú teplotu "predhrejte" tieto ingrediencie:

5 žĺtok

100 ml oleja

250g práškového cukru

1 PL strúhanej citrónovej kôry

50g mletých orechov

60g nalámanej horkej čokolády

2 PL rumu (alebo menej rumovej esencie)

300g polohrubej múky

1 vanilkový pudingový prášok (Dr.Oetker - 40g)

1 prášok do pečiva

200 ml vlažného mlieka

Sneh:

5 bielkov

1 vanilkový cukor

1 PL citrónovej šťavy

 

Žĺtky, cukor a olej vyšľahajte v mixéri a postupne pridávajte (už len miešajte) prísady (rum, čokoládu, orechy, citŕonovú kôru). Na striedačku dolievajte mlieko a múku zmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Nakoniec do tejto zmesi opatrne  pridajte vyšľahaný sneh z bielkov, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. V klasickej bábovkovej forme sa táto zmes pečie 30 minút pri teplote 180 stupňov. Kontrolou špáradlom zistíte, či sa cesto nelepí a bábovka je hotová.

Keďže používam teflónovú formu vymastenie tukom a vysypanie múkou v tomto prípade odpadá.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

AUTORSKÁ STRANA MICHAELY TERENZANI

Tých, ktorí odišli, svet prijal s otvorenou náručou

Aké by to bolo, len tak sa zbaliť?

KOŠICE KORZÁR

Fotil okupáciu v Košiciach, snajper ho zasiahol do hlavy, ostal ochrnutý

Okupáciu ovplyvnila životy ľudí.


Už ste čítali?