K nedeľnej kávičke

Autor: Andrea Vaňová | 11.6.2010 o 16:56 | (upravené 11.6.2010 o 19:04) Karma článku: 3,23 | Prečítané:  449x

Podčiarkne chuť skvelej kávy - bábovka.

Na izbovú teplotu "predhrejte" tieto ingrediencie:

5 žĺtok

100 ml oleja

250g práškového cukru

1 PL strúhanej citrónovej kôry

50g mletých orechov

60g nalámanej horkej čokolády

2 PL rumu (alebo menej rumovej esencie)

300g polohrubej múky

1 vanilkový pudingový prášok (Dr.Oetker - 40g)

1 prášok do pečiva

200 ml vlažného mlieka

Sneh:

5 bielkov

1 vanilkový cukor

1 PL citrónovej šťavy

 

Žĺtky, cukor a olej vyšľahajte v mixéri a postupne pridávajte (už len miešajte) prísady (rum, čokoládu, orechy, citŕonovú kôru). Na striedačku dolievajte mlieko a múku zmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Nakoniec do tejto zmesi opatrne  pridajte vyšľahaný sneh z bielkov, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. V klasickej bábovkovej forme sa táto zmes pečie 30 minút pri teplote 180 stupňov. Kontrolou špáradlom zistíte, či sa cesto nelepí a bábovka je hotová.

Keďže používam teflónovú formu vymastenie tukom a vysypanie múkou v tomto prípade odpadá.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Cez čiaru: Hlas za chlieb a čučo, takto sa volilo na východe

Rómom ponúkali za volebný hlas 5 eur aj horčicu.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Smer má páku na Lajčáka

Súmračnej radíme krotiť optimizmus.

KULTÚRA

Gott už nie je boh. Česi si za celebritu storočia vybrali Sagana

Slovenský športovec porazil zástup českých umelcov.


Už ste čítali?