Ingrediencie:
5 väčších sladkokyslých jabĺk
2 stredné citróny
3 vajíčka
2 čajové lyžičky postrúhanej kôry z citróov
2 čajové lyžičky Zlatého klasu
50g rozpustného masla
3-5 lyžíc cukru - podľa kyslosti jabĺk prípadne viac
500 g lístkového cesta
Postup:
postrúhané jabĺká pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešané s cukrom, maslom, vajíčkami a postrúhanou kôrou necháme polhodinu postáť. Medzitým si pripravíme na plech /rozmerov ca. 25x40 cm/ cesto, najlepšie tak, aby malo zvýšené okraje, a predhrejeme rúru na 200 alebo teplovzdušnú na 180 stupňov Celzia. Naliejeme ovocnú zmes, urovnáme a pečieme približne hodinu v rozohriaej rúre, kým zmes nestuhne.
Dobrú chuť.